Rioolvliegjesprobleem zo lost u het op

Deze insecten worden ook wel aangeduid als aalputmotjes of motmuggen. Wanneer u hinder ondervindt van deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes waarneemt, is het aan te bevelen om direct stappen te ondernemen.

Alles wat u moet weten over rioolvliegjes

Deze kleine insectjes, met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter, kunnen via de allerkleinste openingen uw huis binnenkomen. Ze hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam en zijn grijsgoudkleurig. Daarnaast hebben ze ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Met een levensduur van drie weken als volwassen insecten kunnen deze kleine vliegjes zich in een sneltreinvaart voortplanten.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Terwijl ze rustig zijn gedurende de dag, worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Veelal is een rioleringsprobleem, vooral bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Doorgaans worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat is de beste aanpak om rioolvliegjes weg te krijgen?

Het is belangrijk om de broedplaatsen te achterhalen om een plaag aan te pakken, vaak in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Het is van groot belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Het is mogelijk om professionele assistentie in te roepen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Het is gebruikelijk dat broedplaatsen te vinden zijn op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis kunnen beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken ook broedplaatsen zijn. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is het van cruciaal belang om hygiëne te handhaven.

Neem direct maatregelen om rioolproblemen te herstellen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Probeer ook regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat u direct voedsel weggooit dat ermee in aanraking is gekomen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0166 748 306

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een gootsteen die niet meer goed doorloopt
> Vaststellen van een beschadigd rioolsysteem en wat uitvoeren
> Rioolstank